Zuzulová mala dobrý medzičas, ale opäť padla pred cieľom

15.01.2013 Celý región

Flachau 15. januára (TASR) - Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová nedokončila prvé kolo utorňajšieho slalomu Svetového pohára v rakúskom Flachau. Jej reprezentačná kolegyňa Petra Vlhová mala na štarte číslo 33.

Pod umelým osvetlením zvládla prvú jazdu z elitnej 15-ky najlepšie a aj jediná bez výraznejšej chyby Nemka Maria Höflová-Rieschová, ktorá si vypracovala vzhľadom na kurz trate obrovský náskok na konkurentky. Až 56 stotín pred priebežne vedúcou slalomárkou sezóny, Američankou Michaelou Shiffrinovou, tretia bola Nemka Christina Geigerová (+0,81 s). Líderka celého SP, Slovinka Tina Mazeová mala siedmy čas (+1,38 s).

Velez-Zuzulová išla excelentne v prvej tretine, kde mala vôbec najlepší medzičas, po zaváhaní v strede trate jej druhé meranie indikovalo výkon okolo 4. miesta, ale osudná chyba prišla podobne ako pred desiatimi dňami v cieľovej rovine. Kým však v Záhrebe 28-ročná Slovenka stroskotala v druhej jazde, teraz sa jej to prihodilo v 1. kole po tom, ako v snahe vykĺzať záverečné stotinky zahranila príliš skoro a v hustom žŕdkovom "poraste" stratila rovnováhu. Po sedmičke slalomov v priebežnej klasifikácii nemusela síce klesnúť z priebežnej pozície, ale výkony Shiffrinovej a Mazeovej určovali, či a koľko stratí v boji o sezónny malý glóbus.
 

Vyberte región